Det er faktisk en rigtig svær opgave at arrangere en polterabend. Ikke nok med at man skal finde på ideer til at udfylde en hel dag og aften, og holde sig indenfor et stramt budget, men man skal også finde polterabend aktiviteter som passer til alle deltager. Derudover skal man finde transport og have styr på logistik, samt mad og drikke gennem hele dagen. Ikke mindst bærer man forventningerne fra den som skal giftes. For hvem det selvfølgelig gerne skulle være en af de mest mindeværdige dage i livet!

Hos KbhTeambuilding har vi været til et hav af polterabender, og har været med til at arrangere et utal. Vi har derfor samlet vores 10 bedste ideer, lege, tips og aktiviteter, som vi mener kan gøre den polterabend som du er ved at planlægge, til noget helt særligt.

Er det ikke lige dig at stå i front for underholdningen, så se vores polterabend pakke. Den passer til en hver, og er med garanti et hit. Den passer både til mænd og kvinner!

Video parquiz – Polterabend Quiz

Hvor godt kender den kommende brud og gom egentlig hinanden?

Forbered 10-15 spørgsmål til den bedre halvdel, som du optager med din smartphone mens der svares. Han eller hun kan også selv filme, hvis det bliver for svært at mødes. Sørg for at spørgsmålene starter stille og roligt ud. Efterhånden kan de blive mere udfordrende.

Til polterabend afspiller du først spørgsmålet og lader din ven eller veninde svare hvad han eller hun tror, at partneren svarer. Derefter afspiller du det rigtige svar. Det bliver et kanon indslag fyldt med grin og helt sikket også et par  overraskende svar, der giver anledning til flere spørgsmål!

Et par eksempler på spørgsmål kunne være:

  • Hvilken af dine egenskaber holder din partner mest af?
  • Hvordan vil en perfekt date se ud for dig?
  • Hvilken superkraft ville din partner vælge hvis det var muligt?
  • Hvilket af dit tøj ville din partner helst smide ud?

 

Spar penge og bliv mæt– kokke/sushi kursus

Til en polterabend skal der være budget til alt fra aktiviteter, transport i løbet af dagen, mad, drikkevarer og måske også mere spontane udgifter i løbet af dagen. Desuden skal udgifterne for den som skal giftes jo også dækkes. Det er op til hver og en, hvor meget I synes I vil bruge. Det kan dog være meget svært at finde et budget der passer alle. Men vi kan godt komme med et godt tip til at udnytte jeres budget mere effektivt.

Da I både skal fylde dagen med aktiviteter og have noget spise, kan I med fordel lægge nogle af disse aktiviteter sammen. F.eks. kan I komme på kokkeskole eller sushikursus sammen, hvor I bagefter kan spise maden til frokost eller middag. I kan også komme på bagekursus eller cupcakekursus, hvor i efterfølgende kan tage jeres kreationer med over i en park og hygge.

De nævnte aktiviteter udbyder vi selvfølgelig her hos KbhTeambuilding. Tjek dem ud her: KokkeskoleSushi kursusDen Store Bagedyst.

Indspil en sang sammen

Selv hvis I ikke tilfældigvis alle sammen er store sangtalenter, kan det være rigtig sjovt at indspille en sang sammen. Det vil give jer et minde om polterabenden. Book et musikstudie hvor i kan blive hjulpet godt i gang med melodi og tips til at skrive tekster til musik. I kan f.eks. starte i en hyggelig park, for at bagefter tage i studiet og optage sangen.

Vælg varierende aktiviteter

I løbet af en polterabend er man i gang i rigtigt mange timer. Mødes man til morgenmad og runder dagen af med en tur i byen, så kommer man til at være i gang i mere end 12 timer. Det er derfor vigtig, at I både har aktiviteter med fart i, som for eksempel lasergame, men også rolige aktiviteter som tillader gruppen at samle energi til resten af dagen. I kan også overveje at leje en højtaler, så I er sikret god stemning gennem hele polterabenden! 

Start jeres polterabend ud med en rigtig god icebreaker øvelse. På den måde får man skudt dagen i gang, og dem der ikke kender hinanden så godt, kommer hurtig til at lære hinanden lidt at kende. Det vil også give noget at tale om på vej til næste aktivitet. Vores slogan quiz eller almen-viden quiz kan være nogle gode aktiviteter at starte med. Efter en indledende aktivitet, kan man sagtens fortsætte det gode momentum. Følg op med en sjov aktivitet som f.eks. byg-en-bænk eller volley ball i en park!

Med to sjove og krævende aktiviteter i træk, er der brug for en aktivitet i roligt tempo, så man får et godt flow i løbet af dagen. Deltagerne har ind imellem brug for at samle lidt energi og tale af sig. Sæt jer ned og tag en pause på en café, bar eller en i en park, og afhold en quiz mens I slapper af. Dette ender tit med at være de mest vellykkede stunder på dagen, hvor der er tid til at lære hinanden bedre at kende, eller bare hygge sig med sin venner!

Lav en scrapbog med jeres smartphone billeder

Selv hvis smartphones kan være med til at stjæle opmærksomheden i løbet af dagen, har I jo faktisk en hel gruppe af fotografer og grafikere til at tage og redigere flotte og sjove billeder i løbet af hele dagen, som de formentlig kommer til at smide på både Facebook og Instagram. Sørg for at udnytte de mange billeder til at lave noget sjovt for ham eller hende som skal giftes. Det findes masser af tjenester som gør det nemt at printe billeder fra Instagram og Facebook til f.eks. polaroidbilleder som i kan lave en sjov scrapbog af.

Sørg for også at kradse hilsner og sjove historier fra polterabended ned i bogen også! Det vil helt klart gøre dagen endnu mere uforglemmelig, og bliver desuden en meget personlig og fin gave til den som skal giftes. Et lille tip er også at udtænke et godt hashtag til brug for polterabenden og senere brylluppet, så alle billeder nemt kan findes. Photobox.dk er et godt bud til at printe jeres billeder.

Drop traditionerne hvis du ikke tror, at de vil blive sat pris på

I forbindelse med at planlægge den perfekte polterabend, er der masser af ting som man måske føler at man burde gøre, eller elementer som burde være med. F.eks. er der nok mange drenge der føler at man ikke rigtig kan komme uden om paintball, eller piger der tror at man er nødt til at klæde bruden ud i noget pinligt tøj og sælge kys på Strøget.

For os giver det ikke særlig god mening, at man prøver at leve op til de traditioner og forventninger. Hvis hovedpersonen ikke synes det er sjovt, skal man bestemt ikke gøre det. En polterabend handler ikke om hvordan man udefra set plejer at gøre, men om at give den kommende brud eller gom en uforglemmelig dag helt i deres ånd. Den der planlægger polterabenden er højst sandsynligt en af dem, der faktisk kender den kommende brud eller gom beds. Udnyt det og lad jer ikke påvirke af andres meninger! Tøv ikke med at droppe udklædningen og kys-til-salg skilt for en afslappende yogatime eller en kanalrundfart med et par six-packs!

Aktiviteter hvor bruden/gommen får et minde med hjem

Selv hvis en polterabend kan virke lang og strækker sig over mange timer, vil dagen gå stærkt! Den vil være ovre før I ved det, og alle de mange indtryk på en og samme gang, vil gøre det svært at huske det hele.

Sørg for at lave en eller to aktiviteter som giver jer noget at tage med hjem og huske dagen på. Det kan være super sjovt at tegne croquis, hvor man får sine tegninger med hjem. Det kan også være sjovt at bygge en tidskaspel som man fylder med alt muligt omkring brudens eller gommens forventninger og jeres fælles oplevelser.

Planlæg mod det uforudsigelige

Uanset hvor meget du planlægger og forbereder, vil der altid opstå et eller andet uforudsigeligt i løbet af en polterabend. Den bedste måde at undgå for mange hovedpiner, er ved at lave en så fleksibel plan som muligt. Sørg for at have et par backup alternativer i baghånden.

F.eks. kan deltagere komme for sent, aflyse i sidste sekund, i bliver måske brændt af på en aktivitet (ikke af os selvfølgelig!) eller nogen kommer måske endda lettere til skade.

Ved at som tidligere foreslået, at have lidt luft i programmet vil forsinkelser kunne håndteres på en god måde. Ved at også have en ekstra aktivitet planlagt, som kan afholdes på ethvert tidspunkt (som f.eks. en selskabsleg, en quiz eller et spil UNO i lommen) er I endnu bedre dækket ind. Det er selvfølgelig også et godt tip at have lidt plaster, nogle hovedpinepiller og en håndbajer med på turen. Det kan afhjælpe mange små kriser, som kan gøre en lang dag lidt træls.

Personlige detaljer

Noget andet som også kan gør det til en rigtig god polterabend for ham eller hendes som skal giftes, ligger i de små personlige detaljer. Det er noget som signalerer, at i virkelig har gjort noget for dem, fordi i har lyst og ikke bare fordi at man er blevet udpeget og takket ja og ikke helt været klar over, hvor stor en opgave det var.

Brug lidt tid på at tænke efter og brainstorme med de andre venner. Måske kan i stoppe på vejen og få fat på hans eller hendes yndlings iceblend fra Espresso House, eller købe yndlingssandwichen fra jeres frokoststamsted fra gymnasietiden. Måske i kan få fat på netop den sprut eller drink i drak første gang i var rigtig fulde?

Gaveleg som introduktion til deltagerne

Vores sidste idé til en polterabendleg, er den personlige gaveleg. Den er perfekt til at starte dagen med. Få alle deltagere til at medtage en lille gave hver, som symboliserer den relation de har til den som skal giftes. Han eller hun som skal giftes, skal så gætte hvem gaven er fra. Selv en lille ting og lidt omtanke vil der helt sikkert blive sat stort pris på! Når de tilhørende anekdoter til gaven fortælles, lærer alle deltagerne også hinanden bedre at kende.

Det er en super leg at starte dagen med til morgenmaden eller frokost, hvor man nemt kan følge op og spørge ind til hinandens historier på vej til næste aktivitet. Det er også en sikker måde at give den særlige en god start på dagen – for hvem kan ikke lide at få gaver?

Er du stadig helt tom for ideer, eller vil du gerne udlicitere enkelte aktiviteter eller planlægningen af hele dagen til os, så tøv ikke med at tage kontakt eller læs mere på vores forside!

Når det er tid til at planere bryllupsrejse kan i anbefale bryllupsparet at gå målrettet mod at finde et godt tilbud på en afbestillingsrejse – bryllupper plejer at være en af de dyreste ting man kan arrangere og i følge vores erfaring, bliver en rejse ikke dårligere af at man fået en god rabat, ved at have lidt is i maven!