Guidede ture

Firmaudflugt i Naturpark Amager.
Kom ud og oplev historien gemt bag naturen i de smukkeste rammer på kalvebod fælled.

Guidede udflugter i Naturpark Amager

På vores guidede ture lægger vi ud med en tår kaffe eller te ved Naturcenter Vestamager. Herefter vil I med jeres friluftsvejleder til fods blive rundvist i den nordlige ende af Kalvebod Fælled. Turen er bygget op som en tidsrejse, der startede i 1938, hvor det indledende dæmningsarbejde startede og slutter i nutiden, hvor her summer af mennesker, der på hver sin måde føler sig tiltrukket af naturen.

Undervejs i fortællingen vil I gøre en række stop og blive involveret i historien. På et tidspunkt får I udleveret kasteskyts og skal skyde til måls, ligesom dengang Forsvarets kanoner blæste derudaf. Der vil også være rum til personlig refleksion og tid til at lade alle indtrykkene synke ind.
Jeres professionelle friluftsvejleder vil medbringe alle remedier til turen, således at I blot skal møde op, praktisk påklædt og klar til en frisk tur på Kalvebod Fælled.

Det er muligt at tilkøbe ekstra ydelser, samt få skræddersyet jeres tur, således at den passer perfekt til jeres program.

 

Historien kort fortalt

For 85 år siden lå 1/3 af det nuværende Amager på havets bund. Det er det vi i dag kender som Ørestaden, Copenhagen Golf, Skydebanen, Kalvebod Fælled og halvdelen af Øresundsmotorvejen.

Kort tid efter inddæmningen overtog Forsvaret området og anvendte det som skydeterræn i 4 årtier. I 80’erne blev kanoner upopulære og området blev overtaget af Danmarks Naturfredningsforening. De efterfølgende 20 år blev brugt med planlægning, samt oprydning af de mange tons u eksploderet ammunition, således man kunne anvende det rekreativt.

Naturpark Amager er et område på 3500 ha, der emmer af fuglekvidder, åbne vidder og højt til loftet. Området er fredet under Natura2000 lovgivningen, hvilket giver ro til de flere hundredetusinde trækfugle, der hvert halve år holder hvil i den sydligste ende af Fælleden.

Kalvebod Fælled, København S

2 timer

2500 kr. pr. gruppe/guide
Gruppe str. op til 20 per. 

Vidste du at:

  • København er den eneste storby i Verden, med en fredet naturpark i dens kerne.
  • Man kan se, hvad klokken er på Rådhustårnet fra Store Høj
  • Man kan træffe 300 eller flere fuglearter i den varierede natur.
  • Der er mange hundrede kilometer vandre- og cykelstier.
  • Området har aldrig været dyrket eller gødsket, hvilket giver plads til over 450 plantearter.

Tilvalg

  • Løbe- eller cykeltur – i stedet for at gå
  • Mad over bål
  • Picnic i skoven
  • Frokost på Traktørstedet
  • Kage, snacks og frugt