Julen står for døren

Det samme gør julefrokosten. Julen er lige om hjørnet. Du når kun lige at se dig omkring og så er det julefrokost tid. I år bliver det så bare en´ lille en eller mange små julefrokoster. Men fortvivl ej. De små julefrokoster kan også noget. Det skaber plads til at nå og få snakket med alle kollegaer, og stemningen bliver mere intens. Men hvad kan man så foretage sig i denne julefrokost tid, når nu corona epidemien er over os, og vi hverken må feste til langt ud på natten, drikke snaps så vi mister den sunde fornuft eller samles alle kollegaer på en gang?

Bare rolig. Vi har samlet lidt ideer til julelege og gratis øvelser til jeres små julefrokoster 2020 – også selvom covid-19 virussen er over os.

Jule billede med teamet

Rejseplanen – Den sjove julefrokost invitation

Hvis du nu er julefrokostplanlæggeren, og har muligheden for at udfordre dine kollegaer eller gæster en hel del, så anbefaler vi vores aktivitet, Rejseplanen. I grove træk, går det ud på, at I, i hold skal komme først frem til destinationen, altså der hvor julefrokosten skal foregå. Det er lidt lettere at arrangere denne aktivitet til små julefrokoster. 
Der er mange måder det kan arrangeres på, og hvis du ønsker at vi skal planlægge denne aktivitet for jer, så du også selv kan være med, så kontakt os – eller læs mere om selve aktiviteten som vi har designet den her: Rejseplanen

Til små julefrokoster er den genial, og oplevelsen sørger for at give hyggelige og sociale stunder sammen. 

Måden du kan designe det på selv er følgende:
Lav julefrokost invitationen til virksomhedens adresse, nemlig A. Det er IKKE her det skal afholdes, men sørg for at det er i området, ca. 3-5 km i nærheden af. Når deltagerne/kollegaerne kommer, sørger du for at hvert team får en pose med øl, vin, snacks og evt. gløgg i en lille thermokande. I denne pose laver du et par opgaver, som deltagerne skal løse undervejs på deres rejseplan tur.
Nu sender du dem afsted. med destinationen i hånden. Det kan være I skal spise på et konferencecenter, hotel, restaurant, bar eller noget helt femte, og derved er det den endelige destination, nemlig B
Selv sørger du for at komme hurtigt hen til destinationen, så du kan krydstjekke hvilket hold der kommer først til B.
Det team der har løst flest opgaver, og samtidig er kommet hurtigt retur vinder!

Opvarmning eller icebreacker

Her er vores 1. gratis øvelse. Den er forholdsvis simpel og nem af komme i gang med. Længere nede på siden har vi lavet en print klar PDF så I er klædt ordenligt på. Den er specielt god til små julefrokoster da der ikke er alverdens roller endnu.

Det første du skal gøre, er at samle alle. Herefter fortæller du, at det er på tide at få afgjort hvem der har hvilke roller? I skal som altså som team, diskutere og argumentere for de roller der kommer i spil. Alle rollerne er har en sætning tilhørende, og du skal som festudvalg stå for at læse disse op.

Et eksempel på en rolle kunne være:
“Racerkøren”
Til denne rolle høre der en sætning:
“Hvem er den bedste chauffør?”

Nu starter dialogen. Hver især og muligvis i munden på hinanden, skal I argumentere og diskutere jer frem til det “rigtige svar” Gruppen, eller teamet, skal være enige om hvem der skal modtage denne rolle, og derved få æren af at bære denne resten af aften. Eller måske livet? Sørg for at printe nedenstående PDF på klister papir/name tags.

Tag et spil Knowie inden i mødes

Det er perfekt til de små julefrokoster, da I helst ikke må være for mange i et spil Knowie.
Ugen før kan i starte op med at prøve et spil Knowie. Det kan spilles hvor som helst, når som helst. Der spilles i 5 dage, og kan pauses i weekenden hvis nødvendigt.

Da spillet er bygget op omkring daglige challenges, som kan spilles på alle devices og kun tager 3-5 minutter at gennemføre om dagen, i kortere perioder, passer det perfekt ind i juletiden og giver anledning til massere af hyggelige samtaler hele december!

Det I skal gøre for at komme i gang er:

1. Inviter kollegaerne til et spil
2. Udfyld det indledende spørgeskema hver især
3. Start jeres spil!

Læs mere på Knowies hjemmeside

Spil bingo banko ultimate

Dette er vores bedste ide til juleleg på kontoret. Det kræver lidt at danne alle bingopladerne og sætte game master pladen op, men til gengæld kan man sagtens være i teams af 3-5 personer om 1 bingo plade. Det betyder måske ikke nå meget til de små julefrokoster. Vi kommer også meget gerne ud til jer, og afvikler bingo banko ultimate, hvis I ønsker det.

Bingopladerne er ikke som du kender dem. De er fyldt med mærkværdige tekster, billeder, sange, udfordringer, øvelser, osv. Der er I alt 90 forskellige opgaver, men 9 forskellige emner. Der er emner og opgaver som fx gæt sangen, landet som flaget tilhøre, og citater fra en kendt person. Ring gerne til os for at høre mere.

Bingo banko jule ultimate

Gløgg dagen

Alle kender jo smagen af gløgg, og det er virkelig forskelligt hvad folk mener om denne varme vin med mysli. Ikke desto mindre, er gløgg til julefrokosten og julen generelt, nærmest et must. Der er også dukket et hav af forskellige smage og varianter op af gløgg. Derfor, foreslår vi at I på kontoret laver en Gløgg dag, eller måske flere alt efter hvor mange kollegaer I er.
I skal hver især medbringe en gløgg til kontoret, så alle kan smage en lille smule af de mange forskellige varianter. I kan sågar lave en lille konkurrence ud af det, ved at gætte på hvem der er personen bag gløggen? 

Hvis I er mange på kontoret, og alle kollegaer skal have en med, kan i lave det til en kalender gløgg. Det vil sige at der hver dag kommer en ny gløgg, som en ny person har taget med. I skal så på kontoret, alle teams og kollegaer imellem, rangere kvaliteten, smagen og udseende, med skala fra 1-10 (10 er det bedste) således I ved hvilken en gløgg i skal servere til jeres julefrokost.

Juleaktiviteter og teambuilding

Det kan også være at I bare ønsker at vi skal koordinere, planlægge og designe det hele for jer, og så kan vi selvfølgelig også det. Julefrokosten er stadig vigtig, selvom de er små. Planlægningen er næsten lige så stor, så det kan være rart at få hjælp fra professionelle til teambuilding aktiviteterne så I ved det bliver lavet i sikre corona rammer og så alle deltagere kan være med, uanset alder eller fysik. Der er her listet en masse af vores gode teambuilding øvelser op

1. Stormester – Juleedition

Hvis I kan lide spænding, kreativitet, samarbejde, gradbøjning af regler og finurlige måder at løse opgaver på, så er stormester lige noget for jer! Med udgangspunkt i TV2´s underholdningsprogram “Stormester” har vi udviklet et lignende setup, så I selv kan prøve kræfter med skæve, sjove og anderledes teambuilding opgaver, i en sjov og hyggelig ramme. 

Desværre filmer og klipper vi ikke alt sammen til et show som selve underholdningsprogrammet, men vi har opgaver og øvelser der er sammenlignelige med dem som deltagerne udføre. I skal virkelig tage jeres kreative hjerne med, og finde på sjove og anderledes løsninger når det gælder stormester juleedition.
Uanset hvor I er placeret og afholder jeres julefest, så kommer vi derhen, og opgaverne bliver designet efter placeringen. I må derfor ikke være nervøse for om det nu passer ind der hvor I er – det sørger vi for at det gør!

2. Corono venlig firma fem-kamp

Nu er det tid til en dyst i julelege, men på afstand! Det passer både til de små julefrokoster, store julefrokoster og alt midt imellem. I forskellige teams skal I dyste men også samarbejde, for at få flest point samlet sammen i løbet af dagen. Man er som team hele tiden isoleret fra de andre, så de hverken kan lurer tricks af, eller være for tætte på hinanden i forhold til corona virussen. Hvert team vil også have den samme instruktør igennem alle juleaktiviteterne, iført mundbind, værnemidler og sprit. I bliver ført  igennem 5 sjove øvelser og aktiviteter. Alt efter hvor dygtige I er til at samarbejde, på afstand, får I point. Hvis I klare jer rigtig godt kan I få maksimalt 15 point.

Opgaverne, eller rettere sagt juleaktiviteterne vil være både kreative, logiske, sanselige og selvfølgelig kommunikative. For at alle kan være med, har hver aktivitet forskellige ressourcer i spil. I kan læse endnu mere om firma fem kampen her

3. Escape Game

Escape room er måske ikke det bedste i øjeblikket ift. corona, men escape game derimod er oplagt! Vi kommer nemlig derhen hvor I er, og alt udstyr er sprittet af med desinficerende spray inden brug. I er ikke låst inde i et rum på noget tidspunkt, og vi har endda mulighed for at lave det udendørs, hvis jule vejret skulle være med os.
Det kræver næsten ikke noget for at komme i gang med at spille, så I vil heller ikke bruge alt for meget tid af jeres fest, når nu den ikke må vare særlig længe. I får i alt 45 minutter til at redde Palle Topgaars virksomhed og derved være hans bedste medarbejdere i hans historie.

4. Kuglebanens julekugler

En dansk julefrokost eller julefest kan ikke undvære julekugler. Denne gang er det ikke julekugler på juletræet, men derimod dem der skal trille igennem jeres flotte og kreative kuglebane. Dette er vores absolut bedste ide til juleaktivitet 2020. I kan udfordre jer selv og afvikle det på følgende måde:
I deler jer op i teams af 4-6 per. Hvert team får en bunke materialer, som er ens, samt 1 julekugle uden ophæng. (Den skal kunne trille godt.) Dernæst fortæller planlæggerne, at hvert team skal bygge den længste funktionelle kuglebane, Man må bruge alle de materialer I kan finde, men bare ikke ødelægge noget. Vinderne er det hold, der har bygget den længste bane, hvor julekuglen har trillet. Hvis kuglen falder af banen, eller stopper på banen måles banen kun til dette punkt.

Hvis I nu tænker at der slet ikke er nok materialer på jeres kontor, eller at I gerne vil have lidt ekstra fede juleøvelser med i spillet, så kan I læse mere om kuglebanen her. Vi vil meget gerne designe det hele for jer, eller give jer flere ideer til julelege på kontoret. Bare giv os et kald, så tager vi en uforpligtigende snak om mulighederne.

 

5. Brain booster

For virkelig at kickstarte festen og hyggen, skal vi i gang med en intens og opgaverig udfordring, Brain booster. I vores team time box er der placeret 50 små opgaver. Hver gruppe som deltager, får udleveret en kasse med opgaver. I hvert team skal I være ca. 4-6 personer. I har i alt 35 min. til at løse så mange opgaver som muligt, og når tiden er gået finder vi ud af hvilket team der klarede sig bedst.
Undervejs vil I hele tiden kunne følge med på vores live scoreboard. Hver gang der bliver afleveret en opgave, skriver instruktøren point ned på scoreboardet hvis det er korrekt. Prøv det! Det er stærkt vanedannende  

 

Rigtig God jul!

 

Jule billede med teamet