Jul på kontoret

Julen er en tid, der for os hos KbhTeambuilding symboliserer hygge, nærvær og samvær, og den nærmer sig med hastige skridt! Derfor har vi her samlet fem nemme, hurtige, sjove og hyggelige indslag til juleteambuilding. Ganske gratis! Vi har også taget fem af vores mest populære ydelser og givet dem et juletwist, så de passer perfekt til et arrangement med kollegaerne i julen. Sammen håber vi, at det vil hjælpe jer at få en rigtig god jul på kontoret!

1. Hjemmelavede julekager

 

Alle medarbejdere bliver bedt om, at medbringe deres absolut yndlings julegodter til at dele med deres kolleger. For at holde begivenheden uden det store pres på medarbejderne, kan man vælge at færdigkøbte godte også er velkomne. Eventuel kan kontorkassen spæde lidt til, hvis der er brug for ekstra småkager. Det plejer dog ikke at være tilfældet. Men man kunne dog godt sørge for at der er drikkelse og lignende til kontoret, så dagen bliver mere fuldendt!

 

Gør arrangementet mere festligt med julemusik, små julelege, præmier til de bedste bagere på kontoret med mere. 

 

Det er en god, billig og uformel måde at have en hyggelig juledag sammen med sine kollegaer og denne idé kan nemt kombineres med andre idéer og arrangementer.

 

2. Kikset julesweaterdag

 

Intet skaber mere julestemning end en kikset julesweater. I kunne vælge en dag, hvor I alle skal bære jeres yndlingsglitrende juletrøjer og sweatshirts på arbejdspladsen. Her kan man sørge for at det kun er fantasien der sætter grænser, så dem der ikke lige ejer en kikset julesweater i forvejen, stadig kan være med. De får selvfølgeligt bare frit spil til at dekorere en almindelig sweater så juleagtigt og kikset, som muligt.

 

Dette kan man også lave til en konkurrence, med nogle små præmier til vinderen. Man kunne inspirere til at dagen skulle følge den pinlige og kiksede stemning, så alle tager pinlige julefotos med og deler med hinanden. I kan også være kreative og tage andre ting der vil passe godt ind i en pinlig, kikset juledag på kontoret. Hvad med god snak til frokosten om hvem der har fået den pinligste julegave eller selv givet en rigtig dårlig gave?

 

Man kan nemt kombinere denne med andre idéer, og et godt eksempel kunne være nummer 1.

 

3. Pynt jeres skrivebord med julepynt

 

Man kan lave mange variationer af denne idé, og det kan være I skal ændre lidt på den for at få den til at passe til jeres arbejdsplads. Idéen er dog ganske simpel. I skal pynte op til jul og eventuelt gøre det til en konkurrence. Hvis man tager et almindeligt kontormiljø som eksempel, så kan man lave en konkurrence i hvem der kan dekorere deres skrivebord mest julet. Hvis I er pædagoger, kan I dele lærerværelset eller kaffestuen op og tage hver jeres del.

 

Man kan gøre det på den måde, at man sætter noget af en dag af til det, og hvor organisationen sponsorerer materialer. På den måde har alle lige lang tid og de samme materialer til det. Desuden får I også et juleafbræk fra hverdagen, og bagefter kan I alle gå rundt og votere og kigge på hinandens pynt.

 

Denne kan ligesom de to tidligere nemt kombineres med andre idéer og events, og man kan nemt gøre den mere festlig med julekager og drikke og julemusik!

 

4. Vælg en nisseven

 

De fleste af os kender denne leg og har sikkert prøvet den, da vi var børn. Men vi hos KbhTeambuilding mener sagtens, at man kan være nissevenner for hinanden, selvom man er blevet voksne. Der er mulighed for en masse hygge, venlig omsorg og drillerier, samt en god julestemning med denne leg.

 

I går to personer sammen og ligger alle navne på dem der skal deltage ned i en hat, boks eller andet og trækker dem op tilfældigt og matcher dem sammen. Man skal huske, at hvis Julie er nisseven for Allan, så skal Allan ikke også være nisseven for Julie, da det så vil være meget nemt at gætte sin nisseven. Derefter informerer I alle omkring hvem de er nisseven for, og ikke andet.

 

Det er en god idé at lave nogle rammer for hvad det vil kræve fra nissevennerne at deltage, så der ikke er for stor forskel i folks engagement og mangel på samme. Det kan være f.eks. budget på gaver, antal af gaver, specifikationer af gaverne og lignende. Kun fantasien sætter grænser her, og gaver og andre nissedrillerier kan jo komme i en masse forskellige afskygninger.

 

Vi foreslår selvfølgelig også, at lave en lille hyggelig konkurrence ud af dette. Det kunne for eksempel være, at kåre den bedste nisseven eller give små præmier til alle der kan gætte hvem deres nisseven er.

 

5. Giv tilbage til samfundet

 

En rigtigt god måde at have det hyggeligt sammen er ved at gøre noget godt for andre. Tag jeres team, afdeling eller kollegaer med ud og lav noget velgørende arbejde. Måske endda noget der kan perspektiveres over i jeres normale arbejdsområde. Det at have noget meningsfyldt tid sammen med sine kollegaer uden for kontoret, giver utroligt meget til sammenholdet og velværen i jeres team.

 

Der er mange muligheder for at komme ud og lave velgørende arbejde, og bestemt også i julen. Det kræver lige et par hurtige googlesøgninger, men så er vi også sikre på, at I kan finde noget i jeres lokalområde der giver mening for jer. Og det bedste ved det hele der er at det koster ikke én krone, men man får rigtigt meget igen.

 

Husk at lave en speciel dag ud af det for jer også, ved at tage en masse billeder, måske klæd jer ud i julekostumer, hold en middag efter, eller noget helt fjerde.

 

Juleaktiviteter

 

Hvis I nu skulle have lyst til at komme ud af kontoret sammen og fejre højtiden, men ikke er til den traditionelle julefrokost eller bare som et supplement til denne, så har vi her fem idéer til alternativ juleteambuilding.

 

1. Jule mordmysterier

 

Hvis I kan lide spænding, samarbejde og mysterier, så er mordmysteriet lige det rette for jer. Gennem forskellige prøvelser skal I, i detektivteams, finde forskellige ledetråde der kan opklare et mord. Ledetrådene vil lede detektivteamet mod en morder, et gerningssted og et mordvåben. I skal gennem samarbejde, kreativitet og hjernegymnastik prøve at løse mysteriet, og derved finde det vindene detektivhold, der selvfølgelig får en fed præmie.

 

I kan læse meget mere omkring dette spændende event her. I forbindelse med julehøjtiden, så kombinerer vi gerne denne ydelse med et juletema, så mordmysteriet får et julepræg og passer til jeres arrangement. Dertil arrangerer vi også gerne en julemiddag eller lignende i forbindelse med mordmysteriet.

 

2. Escape room

 

Escape room er ideelt som teambuilding, og et rigtigt godt arrangement for kollegaer. Escape room er en rigtigt god måde at arbejde med samarbejdet i et team, da man skal løse gåder og andre opgaver sammen. Der er som sådan ikke et juletema på vores escape rooms (i er dog velkomne til at tage nissehue på!) som I kan læse mere omkring her. Selv uden juletema, ser vi det som et rigtigt godt alternativ til de normale julearrangementer.

 

Man kan selvfølgelig lave en konkurrence ud af det, og se hvem der hurtigst kan komme ud af deres rum og så have en lille julepræmie til dem. Man vil jo nødigt blive indespærret med sine kollegaer igennem hele juleferien.

 

3. Indspil jeres eget julehit

 

Hvis der er noget der for os virkelig kendetegner julen og dens herligheder, så er det alle de klassiske julehits. Et alternativ til julearrangementet eller en opvarmning dertil, kunne være at indspille jeres egen version af en julesang, baseret på en af klassikerne.

 

En dag hvor I laver en jule-musikvideo eller indspiller en julesang, giver jer helt klart en rigtigt hyggelig og god dag sammen, hvor kreativitet, samarbejde og gode grin bliver sat i fokus.

 

Denne video eller sang kan dog også blive brugt i rigtigt mange sammenhæng herefter. Glem alt om den kedelige årlige julehilsen på mail, og send denne med i stedet. Brug den som markedsføring af jeres organisation og send den til jeres leverandører, forældrene til børnene i jeres børnehave, jeres kollegaer fra andre afdelinger, eller noget helt fjerde. Man kan også bruge den på en hjemmeside, for selv at vise omverdenen, at I er i julestemning!

 

Der er mange muligheder med vores musikindspilning, som I kan læse meget mere omkring her. I forbindelse med julen og jeres ønske, så laver vi det selvfølgelig gerne med et juletema.

 

4. Vi må ikke glemme juledrinks

 

Den danske julefrokost eller julefest, er notorisk kendt for at være et sted hvor der bliver indtaget rigelige mængder alkohol. Det er selvfølgelig ikke noget vi i KbhTeambuilding vil ændre på, og vi kan sagtens se et hyggeligt teambuilding arrangement blive kombineret med alkohol. Man kunne for eksempel tage på vores cocktail kursus, som I kan læse mere omkring her. I forbindelse med julen så holder vi dem meget gerne med et juletema hvor de cocktails I laver og lærer har et præg af julen.

 

Man kan selvfølgelig også bare holde et helt almindeligt cocktailkursus, hvis man ikke lige er typen der falder for de klassiske julecocktails.

 

5. Den store jule-bagedyst

 

For at slutte det samme sted, som vi startede, så er vi igen inde på julebagværk. Mange af os ser jo især frem til julen netop fordi den er fyldt med dejlig mad og de gode godter.

 

Med den store jule-bagedyst, som I kan læse mere omkring her, kan I alle komme med ud og lave professionelt bagværk i julens ånd. Med vores super dygtige bagermester kan I skabe nogle lækre julekager og andet bagværk. Det bedste ved det hele er, at I selv får alle kagerne med hjem bagefter. Dem kan vi levere til jer på jeres kontor, hvis der er nogle flere af jeres kollegaer der også skal have glæden af at smage hvad I har skabt, eller I kan få dem med med det samme og spise dem selv bagefter.

Vi hos KbhTeambuilding håber meget I kunne bruge dette som inspiration til hvordan I kan afholde nogle alternative julearrangementer i jeres organisation.

I er altid velkomne til at ringe eller skrive til os hvis I har brug for yderligere inspiration eller sparring til hvordan i kan få jeres jul til at blive den bedste! I kan også få eet billigt juletræ til kontoret, gennem KbhTeambuilding og Treetime.

 

God jul!

 

Søger du flere muligheder for efterårets og vinterens teambuilding trends, så gå ind på siden herunder.