Jul på kontoret

Julen er en tid, der for os hos KbhTeambuilding symboliserer hygge, nærvær og samvær og den nærmer sig med hastige skridt! Derfor har vi samlet et par nemme, hurtige og sjove indslag til december-jule-teambuilding. Vi har også lagt nogle af vores mest populære ydelser ind og givet dem et juletwist, så de passer perfekt til et arrangement med kollegaerne i julen. Med ønsket om den hyggeligeste kontorjul – fra alle os til alle jer!

1. Kikset julesweaterdag

Intet skaber mere julestemning end en kikset julesweater. I kunne vælge en dag, hvor I alle skal bære jeres yndlingsglitrende juletrøjer og sweatshirts på arbejdspladsen. Her kan man sørge for at det kun er fantasien der sætter grænser, så dem der ikke lige ejer en kikset julesweater i forvejen, stadig kan være med. De får selvfølgeligt bare frit spil til at dekorere en almindelig sweater så juleagtigt og kikset, som muligt.

Dette kan man også lave til en konkurrence, med nogle små præmier til vinderen. Man kunne inspirere til at dagen skulle følge den pinlige og kiksede stemning, så alle tager pinlige julefotos med og deler med hinanden. I kan også være kreative og tage andre ting der vil passe godt ind i en pinlig, kikset juledag på kontoret. Hvad med god snak til frokosten om hvem der har fået den pinligste julegave eller selv givet en rigtig dårlig gave?

2. Hjemmelavede julekager

Alle medarbejdere bliver bedt om, at medbringe deres absolut yndlings julegodter til at dele med deres kolleger. For at holde begivenheden uden det store pres på medarbejderne, kan man vælge at færdigkøbte godte også er velkomne. Eventuelt kan kontorkassen spæde lidt til, hvis der er brug for ekstra småkager. Det plejer dog ikke at være tilfældet. Men man kunne dog godt sørge for at der er drikkelse og lignende til kontoret, så dagen bliver mere fuldendt!

Gør arrangementet mere festligt med julemusik, små julelege, præmier til de bedste bagere på kontoret med mere.

Det er en god, billig og uformel måde at have en hyggelig juledag sammen med sine kollegaer og denne idé kan nemt kombineres med andre idéer og arrangementer.

3. Pynt jeres skrivebord med julepynt

Man kan lave mange variationer af denne idé, og det kan være I skal ændre lidt på den for at få den til at passe til jeres arbejdsplads. Idéen er dog ganske simpel. I skal pynte op til jul og eventuelt gøre det til en konkurrence. Hvis man tager et almindeligt kontormiljø som eksempel, så kan man lave en konkurrence i hvem der kan dekorere deres skrivebord mest julet. Hvis I er pædagoger, kan I dele lærerværelset eller kaffestuen op og tage hver jeres del.

Man kan gøre det på den måde, at man sætter noget af en dag af til det, og hvor organisationen sponsorerer materialer. På den måde har alle lige lang tid og de samme materialer til det. Desuden får I også et juleafbræk fra hverdagen, og bagefter kan I alle gå rundt og votere og kigge på hinandens pynt.

Denne kan ligesom de to tidligere nemt kombineres med andre idéer og events, og man kan nemt gøre den mere festlig med julekager og drikke og julemusik.

4. Vælg en nisseven

De fleste af os kender denne leg og har sikkert prøvet den, da vi var børn. Men vi hos KbhTeambuilding mener sagtens, at man kan være nissevenner for hinanden, selvom man er blevet voksne. Der er mulighed for en masse hygge, venlig omsorg og drillerier, samt en god julestemning med denne leg.

I går to personer sammen og ligger alle navne på dem der skal deltage ned i en hat, boks eller andet og trækker dem op tilfældigt og matcher dem sammen. Man skal huske, at hvis Julie er nisseven for Allan, så skal Allan ikke også være nisseven for Julie, da det så vil være meget nemt at gætte sin nisseven. Derefter informerer I alle omkring hvem de er nisseven for, og ikke andet.

Det er en god idé at lave nogle rammer for hvad det vil kræve fra nissevennerne at deltage, så der ikke er for stor forskel i folks engagement og mangel på samme. Det kan være f.eks. budget på gaver, antal af gaver, specifikationer af gaverne og lignende. Kun fantasien sætter grænser her, og gaver og andre nissedrillerier kan jo komme i en masse forskellige afskygninger.

Vi foreslår selvfølgelig også, at lave en lille hyggelig konkurrence ud af dette. Det kunne for eksempel være, at kåre den bedste nisseven eller give små præmier til alle der kan gætte hvem deres nisseven er.

 

Juleaktiviteter

Hvis I nu skulle have lyst til at komme ud af kontoret sammen og fejre højtiden, men ikke er til den traditionelle julefrokost eller bare som et supplement til denne, så har vi her nogle idéer til alternativ juleteambuilding.

1. Bingo Banko Match

Efter vores bedste overbevisning, bliver det aldrig rigtig jul før vi har været igennem en god omgang bingo. Vi synes dog, at den gamle version trængte til en makeover, og vi har derfor skabt Bingo Banko Match! Princippet og pladens opbygning er helt som i de gode gamle dage, men alle tallene er væk. I stedet har vi placeret svar. Spørgsmålene er dem der bliver råbt op og vist på storskærmen. Det er altså nu jeres opgave først at svare på spørgsmålet, og herefter se om I har svaret på netop jeres plade, og kan ligge en brik. Hvem får først én, to eller hele pladen fuld? Der er naturligvis både præmier og sidegevinster. What’s not to like?

2. Escape room

Escape room er ideelt som teambuilding, og et rigtigt godt arrangement for kollegaer. Escape room er en rigtigt god måde at arbejde med samarbejdet i et team, da man skal løse gåder og andre opgaver sammen. Der er som sådan ikke et juletema på vores escape rooms (i er dog velkomne til at tage nissehue på!) som I kan læse mere omkring her Selv uden juletema, ser vi det som et rigtigt godt alternativ til de normale julearrangementer.Man kan selvfølgelig lave en konkurrence ud af det, og se hvem der hurtigst klarer udfordringen, og så have en lille julepræmie til dem.

3. Mordmysteriet

Hvis I kan lide spænding, samarbejde og mysterier, så er mordmysteriet lige det rette for jer. Gennem forskellige prøvelser skal I, i detektivteams, finde forskellige ledetråde der kan opklare et mord. Ledetrådene vil lede detektivteamet mod en morder, et gerningssted og et mordvåben. I skal gennem samarbejde, kreativitet og hjernegymnastik prøve at løse mysteriet, og derved finde det vindene detektivhold, der selvfølgelig får en fed præmie.

I kan læse meget mere omkring dette spændende event her. I forbindelse med julehøjtiden, så kombinerer vi gerne denne ydelse med et juletema, så mordmysteriet får et julepræg og passer til jeres arrangement. Dertil arrangerer vi også gerne en julemiddag eller lignende i forbindelse med mordmysteriet.

 4. Prøv et spil Knowie

Knowie er et online socialt værktøj, til alle jer virksomheder og teams rundt omkring i Danmark, som ønsker et stærkere fællesskab.

Da spillet er bygget op omkring daglige challenges, som kan spilles på alle devices og kun tager 3-5 minutter at gennemføre om dagen, passer det perfekt ind i den travle juletid og giver anledning til massere af hyggelige samtaler hele december! Et uundværligt spil, hvis du vil have fun facts om dine kollegaer og måske du også finder ud af, at I har meget mere tilfælles end du lige gik og troede. Læs meget mere om Knowie her.

5. Vi må ikke glemme juledrinks

Den danske julefrokost eller julefest, er notorisk kendt for at være et sted hvor der bliver indtaget rigelige mængder alkohol. Det er selvfølgelig ikke noget vi i KbhTeambuilding vil ændre på, og vi kan sagtens se et hyggeligt teambuilding arrangement blive kombineret med alkohol. Man kunne for eksempel tage på vores cocktail kursus, som I kan læse mere omkring her. I forbindelse med julen så holder vi dem meget gerne med et juletema hvor de cocktails I laver og lærer har et præg af julen.

Man kan selvfølgelig også bare holde et helt almindeligt cocktailkursus, hvis man ikke lige er typen der falder for de klassiske julecocktails.

6. Den store jule-kagedyst

For at slutte det samme sted, som vi startede, så er vi igen inde på julebagværk. Mange af os ser jo især frem til julen netop fordi den er fyldt med dejlig mad og de gode godter.

Med den store jule-kagedyst, som I kan læse mere omkring her kan I alle komme med ud og lave professionelt bagværk i julens ånd. Med vores super dygtige bagermester kan I skabe nogle lækre julekager og andet bagværk. Det bedste ved det hele er, at I selv får alle kagerne med hjem bagefter. Dem kan vi levere til jer på jeres kontor, hvis der er nogle flere af jeres kollegaer der også skal have glæden af at smage hvad I har skabt, eller I kan få dem med med det samme og spise dem selv bagefter.

Vi hos KbhTeambuilding håber meget I kunne bruge dette som inspiration til hvordan I kan afholde nogle alternative julearrangementer i jeres organisation.

I er altid velkomne til at ringe eller skrive til os hvis I har brug for yderligere inspiration eller sparring til hvordan i kan få jeres jul til at blive den bedste! I kan også få et billigt juletræ til kontoret, gennem KbhTeambuilding og Treetime.

God jul!

Søger du flere muligheder for efterårets og vinterens teambuilding trends, så gå ind på siden herunder.