Personlig og nærværende Kokkeskole og madlavningskursus med Karoline Trier
Vores gastronomiske teambuilding med både kokkeskole, madlavningskursus og bagekursus er blandt vores mest populære ydelser hos KbhTeambuilding. Karoline Trier, Masterchef vinderen fra 2016, afholder disse madlavningsarrangementer, og her får du muligheden for, at lære hende lidt bedre at kende, før i træder ind i køkkenet! Vil i vide mere om vores udbud indenfor gastronomisk teambuilding, kan i få det fulde overblik her, ellers kan i kigge direkte på vores kokkeskole her og vores bagekursus her. Kontakt os i forbindelse med jeres næste madlavningskursus, så finder vi den helt rigtige menu til jer!
1. Hvor stammer din passion for madlavning fra?
Jeg er vokset op i et hjem, hvor der blev sat stor pris på hjemmelavet mad. Egentlig ikke fordi det var stor gastronomi, men det at mødes, og spise et godt hjemmelavet måltid mad, var højt prioriteret og helt sikkert noget jeg har taget med mig. Jeg har aldrig været kreativ, og jeg kan hverken tegne, spille et instrument eller sy. Men det var en stor åbenbaring for mig som voksen at opdage, hvor meget kreativitet der er i mig, når bare det handler om at sætte smag, anretning og råvarer sammen. I dag er det en stor drivkraft for min forretning, at jeg kan udfolde min kreativitet gennem madlavning. Jeg tænker hele tiden på nye smagssammensætninger, flotte anretninger og spændende teknikker.
2. Hvilket er dit yndlingskøkken/cousine og hvorfor?
Det er klart det nordiske køkken. Jeg er stærkt inspireret af helt almindelige gode danske råvarer i sæson. Det er råvarer vi alle kender og kan få fingrene i, og så findes mange af dem lige udenfor vores dør. Jeg synes det er fascinerende, at helt almindelige råvarer, kan blive til unikke og spændende retter, hvis man bare giver dem mulighed.
3. Hvad er de tre bedste tips du har til at hjælpe den almene hjemmekok?
Køb gode råvarer og brug dem simpelt, så de får lov at blive smagt og træde frem, både smagsmæssigt og visuelt. Køb dig ikke fattig i gadgets og dyrt udstyr, men invester i kurser eller bøger.
4. Hvad oplever du at deltagere får ud af at deltage i kokkeskole eller madlavnings kursus?
Mange bliver inspireret af vores måde at tænke mad på, i vores madlavningskursus. Vi tager altid udgangspunt i simple råvarer af høj kvalitet, og det er en øjenåbner for mange, at der kan blive en smuk og velsmagende ret ud af fx en rødbede, eller et løg. Det behøver ikke være svært eller tidskrævende at lave spændende mad, men man skal selvfølgelig lære det først.
5. Hvad kan man som virksomhed få ud af at lave gastronomisk teambuilding fremfor klassisk teambuilding?
Der sker noget med sammenholdet og fællesskabet, når man kommer i køkkenet sammen til et madlavningskursus. Alle kan forholde sig til mad, og alle kan have en mening om smagen, eller udseendet, uanset niveau. Rollerne bliver fordelt på ny, for måske er praktikanten en haj i køkkenet og chefen helt blank. I køkkenet bliver man nødt til at arbejde som et team, når man skal koordinere opskrifter, tider og tilberedning for at komme i mål med en ret, og det kan man tage med videre.
6. Nævn 3 ingredienser du altid har i dit køleskab?
Løg, det er basen for næsten al madlavning, og så kan det holde sig meget længe og er billigt og sundt.
Gulerødder, det er bare verdens bedste snack uanset alder.
Sødmælk, fordi det bare er det eneste rigtige at komme i kaffen.
7. Er der en ingrediens, du ikke kan lide og aldrig bruger?
Jeg kunne aldrig drømme om at bruge fois gras, det er etisk meget langt fra min madverden og respekt for levende væsener.
8. Hvad er den mærkeligste ret du nogensinde har lavet?
Jeg er begejstret for det søde køkken, og synes især, at det er sjovt at bruge grøntsager. Jeg har for nyligt lavet en kartoffelkage af kartofler, men det mærkeligste må være en løg-is, som desværre ikke blev en succes.
9. Hvad er den største forskel mellem at lære børn og voksne at lave mad?
Det er kommunikationen – det kræver to meget forskellige ting, at undervise voksne og børn selvom budskabet ofte er det samme. Børn kræver naturligvis lidt mere tid i køkkenet, men er tilgengæld super lærenemme og nysgerrige. Voksne har ofte allerede en idé om hvad der er det rigtige at gøre, og skal bruge tid på at vende deres tankegang.
10. Hvad ville du vælge, hvis du kun måtte spise en ret resten af livet?
Ostemadder – det virker bare altid.
11. Hvilken madret synes du, at alle burde kunne lave?
Ikke nogen særlig ret, men jeg synes alle burde have ret til at lære at lave mad, forholde sig til og kende vores mest almindelige råvarer, og kunne tilberede simple sunde retter til sig selv sig sin familie – sådan er det desværre lagt fra i dag.
12. Hvad er din favorittopping til pizza?
Jeg kan godt lide simple, men gode pizzaer, hvor der er tænkt over sammensætningen af få råvarer, fx kartoffel, gedeost og rosmarin.
13. Hvilke madretter er gode at lave til mange gæster?
Retter man kan forberede, og ikke skal gøre en masse med i sidste øjeblik. Det vigtigste ved at have gæster, er, at være sammen med dem, uden at stresse over en masse, der skal laves i sidste øjeblik. Hvis man bruger lidt tid, og gode råvarer, kan en gryderet være super gæstemad.
14. Går det nogensinde galt for dig i køkkenet?
Jaja da, ofte. Jeg er ikke god til at bruge opskrifter eller gøre det samme mange gange, så det må gå galt indimellem. Heldigvis er der meget læring i at rette op på sine fejl, og finde ud af hvad der gik galt.