Teambuilding øvelser

Som opfølgning på vores sidste nyhedsbrev, kommer her syv teambuilding øvelser, som nemt kan afprøves i jeres team, på jeres kontor med det samme.

Et team der arbejder godt sammen og har et stærkt sammenhold, er mere effektive, produktive og succesfulde. Men endnu vigtigere, så er teams med et stærkt sammenhold bedre og sjovere at arbejde i. Der er ikke den store tradition for teambuilding øvelser i Danmark, men det behøver faktisk slet ikke at være så svært at komme igang.

Vi foreslår ikke at I laver æggeløb ned ad gangene i krabbestilling, da det ikke er sikkert, at dette vil falde i god jord hos hverken medarbejdere eller ledelsen, selvom det helt sikkert kunne være sjovt!

Nej, vi har her syv idéer til teambuilding øvelser, som de fleste ville kunne lide, med forskellige formål og varigheder.

1. Salt og peber

Formål: Forbedre kommunikationsfærdigheder i teamet.

Hvad skal I bruge: Tape, en kuglepen, et stykke papir hver og en liste med to ting der passer godt sammen (som f.eks. printer og blæk, sushi og soya eller salt og peber).

Instruktioner: Skriv den ene halvdel af de to ting der passer sammen på et af de udleverede stykker papir og den anden halvdel på et andet . F.eks salt på et stykke papir, og peber på det andet. Tape nu et stykke papir til ryggen af hver af deltagerne og lad dem mingle med hinanden for at prøve at finde ud af hvem, eller hvad de selv er. Reglen er så, at de kun må svare ja eller nej til hinanden. Når de har regnet ud, hvad der står på deres seddel, skal de finde deres anden halvdel. Når denne er fundet, skal de begge sætte sig ned og sammen finde tre ting de har til fælles, mens de andre hold fortsætter.

2. Et skrumpende skib

Formål: Kreativ problemløsning

Hvad skal I bruge: Et reb eller stykke snor, et tæppe eller tape til at afmærke gulvet

Instruktioner: Afmærk et område på gulvet enten med et tæppe eller tape, og placer teamet, eller de grupper de er delt ud i, på dette område. Herefter kan I gradvist skrumpe området, så holdet bliver nødt til at tænke hurtigt og arbejde sammen. Teamet bliver nødt til at tænke kreativt og samarbejde for at holde alle inden for det afmærkede område.

3. GoPlayDot

Formål: Icebreaker eller aktivere teamet

Hvad skal I bruge: Download GoPlayDot i Appstore eller Android store

Instruktioner: DOT er et mobilt app-spil – det spilles i den virkelige verden ved at bruge din telefon som radar! Verden er din bane og du er en brik, der bevæger sig. Spillet er baseret på GPS-data fra din mobiltelefon og som DOT-spiller, skal du bevæge dig rundt fysisk, for at være med i spillet. Faktisk bliver du nok nødt til at løbe, hvis du vil vinde. DOT ligner almindelig fangeleg, men kombinerer den velkendte leg med elementer af geocaching, computerspil og udforskning af lokalområdet. I spillet er du en farvet prik. Du vælger en specifik farve ud af tre eller lader spillet vælge din farve. På din telefon kan du se, hvor langt væk og i hvilken retning dine med og modspillere er. Du fanger og stjæler farven fra andre prikker ved at bruge dit DOT-boost. Målet er at fange så mange DOTs som muligt uden at din egen farve bliver stjålet af andre spillere. Hav det sjovt med DOT og hold øje med dine omgivelser.

4. Kontor trivial

Formål: At øge kommunikation

Hvad skal I bruge: 20 – 50 trivial spørgsmål med reference til jeres firma og/eller kontor

Instruktioner: Dette er en nem og god teambuildingøvelse, hvis man skal have et nyt team til at lære hinanden bedre at kende. I deler jer op i hold og lader dem have lidt venskabelig konkurrence. I laver et antal spørgsmål, der specifikt omhandler jeres arbejdsplads sværheden kan variere og tilpas det gerne til jeres formål. ”Hvilket mærke kaffe bruger vi?”, ”hvilken måned er der flest af os der har fødselsdag”, ”hvor mange arbejder der i vores IT afdeling”, osv.

5. Byg en bænk

Formål: Kreativ problemløsning og samarbejde

Hvad skal I bruge: Træ (f.eks en EU palle), søm, gaffatape, gummidæk, flag og hvad i ellers kan finde på.

Instruktioner: Denne øvelse går ud på at hvert hold får et bundt materialer. Derefter skal hvert hold bygge en bænk ud af disse materialer, og bænken skal kunne holde min. 3 fra holdet. De 3 personer skal stå eller sidde på bænken i min. 1 min. når de er færdige, for at vise at den holder. Man kan enten gøre det på tid (30 min.) eller, man kan sige at holdet der er først færdig har vundet – hvis bænken holder, vel og mærke.

6. Tegning ryg-mod-ryg

Formål: Forbedre kommunikationsfærdigheder

Hvad skal I bruge: Papir, kuglepenne eller tuscher og print af nemme tegningsmønstre eller former der er nemme at tegne.

Instruktioner: Gruppen skal inddeles i hold med to personer i hver, der skal sætte sig med ryggen mod hinanden. Den ene person får udleveret et billede med en figur eller noget andet nemt, der skal tegnes. Den anden får et stykke blankt papir og noget at tegne med. Personen, der holder billedet skal nu verbalt give instrukser til den der tegner, om hvordan denne ting skal tegnes. Selvfølgelig ikke ved at fortælle hvad det er eller hentyde til det. Dette har de nu et bestemt stykke tid til alle sammen og efter kan man bytte rundt, så rollerne er vendt om. Man kan også lave det til en konkurrence med en dommer, der bedømmer billederne til sidst.

7. Tårnet af spaghetti og skumfiduser

Formål: Kreativ problemløsning og samarbejde

Hvad skal I bruge: Cirka 20 stykker ukogt tørspaghetti, en rulle malertape, en meter snor og en skumfiduser for hvert hold.

Instruktioner: Kun ved hjælp af disse genstande, skal de inddelte hold kæmpe om, hvem der kan bygge det højeste tårn. Der er selvfølgelig et men: Skumfiduser skal være på toppen, altså den af genstandene der er højest oppe og konstruktionen skal kunne stå af sig selv (ingen hænder, stole, papirklips eller andet) i mindst 5 sekunder.

 

Med disse syv teambuilding øvelser til hurtig og sjov teambuilding på kontoret er der nu ikke nogen undskyldning for hvorfor jeres team ikke kan komme i gang med at øge kommunikationen, samarbejde og det social samvær allerede nu! Kontakt os, hvis i vil arbejde videre med dybdegående teambuilding øvelser. I kan også gå tilbage til vores forside for mere information om vores teambuildingmuligheder.

 KbhTeambuilding – Mulighederne er Mange

[ratingwidget type="page" post_id=1613]
Få tilbud og gratis teambuildingøvelser!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag og modtag opdateringer om de seneste nyheder, tilbud og få tilsendt 5 teambuilding øvelser til kontoret!
Tak for din tilmelding.
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
×
Få tilbud og gratis teambuildingøvelser!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag opdateringer om de seneste nyheder, tilbud og få tilsendt 5 sjove teambuilding øvelser til kontoret med det samme!
Nej tak!
Tak for din tilmelding.
Afmeld dig med ét enkelt klik
×
×