+45 44 66 74 47 info@kbhteambuilding.dk

Teambuilding øvelser

Hver dag designer vi specielle og skræddersyede teamdage og events for firmaer.
Vi har et stort repertoire af samarbejdsøvelser som vi kombinerer efter jeres specifikke behov. Vi har her samlet syv teambuildingøvelser, som I nemt kan afprøve i jeres team.

Det er blandt andet disse øvelser vi bruger, som en del af vores basis teambuilding pakke (Standard, Mellem eller Stor).

Et team der arbejder godt sammen og har et stærkt sammenhold, er mere effektive, produktive og succesfulde. Men endnu vigtigere, så er teams med et stærkt samarbejde, bedre og sjovere at arbejde i. Der er ikke den store tradition for teambuildingøvelser i Danmark, men det behøver faktisk slet ikke at være så svært at komme igang.

1. Salt og peber

En nem og sjov icebreaker, som kan være med til at starte jeres næste teamdag og samtidig ikke kræver så meget udstyr. Øvelsen er derfor et godt valg for os, når vi f.eks. afholder Kano teambuildingdag ude i det fri.

Formål: Forbedre kommunikationsfærdigheder i teamet.

Hvad skal I bruge: Tape, en kuglepen, et stykke papir hver, og en liste med to ting der passer godt sammen (som f.eks. printer og blæk, sushi og soya eller salt og peber).

Instruktioner: Skriv den ene halvdel af de to ting der passer sammen på et af de udleverede stykker papir, og den anden halvdel på det andet (F.eks salt på et stykke papir, og peber på det andet). Tape nu et stykke papir til ryggen af hver af deltagerne, og lad dem mingle med hinanden for at prøve at finde ud af hvem, eller hvad de selv er. Reglen er så, at de kun må svare ja eller nej til hinanden. Når de har regnet ud, hvad der står på deres seddel, skal de finde deres anden halvdel. Når denne er fundet, skal de begge sætte sig ned og sammen finde tre ting de har til fælles, mens de andre hold fortsætter.

Tag et kig på vores andre aktiviteter

 

2. Et skrumpende skib

Øvelsen kræver godt samarbejde og udfordrer de forskellige teams til at være kreative. Vi har en mere kompliceret og længere version, som vi bruger til vores Teambuilding i Naturen

Formål: Kreativ problemløsning.

Hvad skal I bruge: Et reb eller stykke snor, et tæppe eller tape til at afmærke gulvet.

Instruktioner: Afmærk et område på gulvet enten med et tæppe eller tape, og placer teamet, eller de grupper de er delt ud i, på dette område. Herefter kan I gradvist skrumpe området, så holdet bliver nødt til at tænke hurtigt og arbejde sammen. Teamet bliver nødt til at tænke kreativt og samarbejde for at holde alle inden for det afmærkede område.

Få øvelserne i en printvenlig PDF og yderligere fem teambuildingøvelser!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de seneste nyheder, tilbud og få tilsendt to printvenlige PDF'er med i alt 12 sjove teambuildingøvelser til kontoret med det samme!
Tak for din tilmelding.
Vi lover at ikke sende for mange mails eller at dele din e-mail med andre.
×

3. GoPlayDot

Vi bruger denne i Team Play Dot som en sund og bevægelsesrig start på teambuildingdagen. Vi samler resultater ud fra distance der er løbet, kalorieforbruget og antal ’dots’ I har fanget, som vi bruger til at gå videre med i dagens forløb. Vi kan designe baner rigtig mange steder, fx i jeres firmas nærområde eller som et anderledes Orienteringsløb i byen.

Formål: Icebreaker eller aktivere teamet.

Hvad skal I bruge: Download GoPlayDot i Appstore eller Android store.

Instruktioner: DOT er et mobilt app-spil – det spilles i den virkelige verden ved at bruge din telefon som radar! Verden er din bane og du er en brik, der bevæger sig. Spillet er baseret på GPS-data fra din mobiltelefon og som DOT-spiller, skal du bevæge dig rundt fysisk, for at være med i spillet. Faktisk bliver du nok nødt til at løbe, hvis du vil vinde. DOT ligner almindelig fangeleg, men kombinerer den velkendte leg med elementer af geocaching, computerspil og udforskning af lokalområdet. I spillet er du en farvet prik. Du vælger en specifik farve ud af tre eller lader spillet vælge din farve. På din telefon kan du se, hvor langt væk og i hvilken retning dine med- og modspillere er. Du fanger og stjæler farven fra andre prikker ved at bruge dit DOT-boost. Målet er, at fange så mange DOTs som muligt, uden at din egen farve bliver stjålet af andre spillere. Hav det sjovt med DOT og hold øje med dine omgivelser!

4. Kontor trivial

Vi har flere gange brugt øvelsen til julefrokoster, sommerfester og andre større forsamlinger. Det er også en del af vores Quiz og Logik event, hvor vi designer og fokuserer quizzen ud fra jeres ønsker og behov.

Formål: At øge kommunikation.

Hvad skal I bruge: 20 – 50 trivial spørgsmål med reference til jeres firma og/eller kontor.

Instruktioner: Dette er en nem og god teambuildingøvelse, hvis man skal have et nyt team til at lære hinanden bedre at kende. I deler jer op i hold og lader dem have lidt venskabelig konkurrence. I laver et antal spørgsmål, der specifikt omhandler jeres arbejdsplads  -sværheden kan variere og tilpas det gerne til jeres formål. ”Hvilket mærke kaffe bruger vi?”, ”hvilken måned er der flest af os der har fødselsdag”, ”hvor mange arbejder der i vores IT afdeling”, osv. 

5. Byg en bænk

Aktiviteten tager noget tid, men er en yderst sjov ting at bygge sammen. Vi bruger ofte denne samarbejdsøvelse, som en del af vores Mellem Teambuilding Pakke fordi det er en anderledes og håndgribelig aktivitet.

Formål: Kreativ problemløsning og samarbejde.

Hvad skal I bruge: Træ (f.eks en EU-palle), søm, gaffatape, gummidæk, flag, og hvad I ellers kan finde på.

Instruktioner: Denne øvelse går ud på, at hvert hold får et bundt materialer. Derefter skal hvert hold bygge en bænk ud af disse materialer, og bænken skal kunne holde min. 3 personer fra holdet. De 3 personer skal stå eller sidde på bænken i minimum 1 min. når de er færdige, for at vise at den holder. Man kan enten gøre det på tid (f.eks. 30 min.) eller man kan sige, at holdet der er først færdig, har vundet – hvis bænken holder, vel og mærke!

6. Tegning ryg-mod-ryg

At forbedre kommunikationsfærdighederne er noget de fleste virksomheder arbejder med. Derfor kan vi kan godt lide denne øvelse, som giver et perspektiv på hinandens forståelse af en given ting. Når vi derefter i den videre teambuilding sætter teams sammen for at bygge en tidskapsel er der allerede et fælles sprog.

Formål: Forbedre kommunikationsfærdigheder.

Hvad skal I bruge: Papir, kuglepenne eller tuscher og print af nemme tegningsmønstre eller former der er nemme at tegne.

Instruktioner: Gruppen skal inddeles i hold med to personer i hver, der skal sætte sig med ryggen mod hinanden. Den ene person får udleveret et billede med en figur eller noget andet nemt, der skal tegnes. Den anden får et stykke blankt papir og noget at tegne med. Personen, der holder billedet skal nu verbalt give instrukser til den der tegner, om hvordan denne ting skal tegnes. Selvfølgelig ikke ved at fortælle hvad det er, eller hentyde til det. Dette har de nu et bestemt stykke tid til alle sammen, og derefter kan man bytte rundt, så rollerne er vendt om. Man kan også lave det til en konkurrence med en dommer, der bedømmer billederne til sidst.

7. Tårnet af spaghetti og skumfiduser

En god måde at udvikle samarbejdet i jeres team. I kan arrangere flere forskellige teams og derved skabe et venligt konkurrenceelement. Derfor vælger vi ofte øvelsen som en del af vores populære Firma Femkamp.

Formål: Kreativ problemløsning og samarbejde.

Hvad skal I bruge: Cirka 20 stykker ukogt tørspaghetti, en rulle malertape, en meter snor og en pose skumfiduser for hvert hold.

Instruktioner: Kun ved hjælp af disse genstande, skal de inddelte hold kæmpe om hvem der kan bygge det højeste tårn. Der er selvfølgelig et men: Skumfiduser skal være på toppen, altså den af genstandene der er højest oppe og konstruktionen skal kunne stå af sig selv (ingen hænder, stole, papirklips eller andet) i mindst 5 sekunder.

Med disse syv teambuilding øvelser til hurtig og sjov teambuilding på kontoret er der nu ikke nogen undskyldning for hvorfor jeres team ikke kan komme i gang med at øge kommunikationen, samarbejde og det social samvær allerede nu! Kontakt os, hvis I vil arbejde videre med dybdegående teambuildingøvelser. I kan også gå tilbage til vores forside for mere information om vores teambuildingmuligheder.

  

Tidligere kunder

Få 12 gratis teambuildingøvelser direkte på mailen!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de seneste nyheder og få tilsendt to printvenlige PDF'er!
Nej tak
Tak for din tilmelding.
Afmeld dig med ét enkelt klik
×
×